Citrus hab piskótával

Kezdjük a jó időt egy ilyen fantasztikusan könnyed, citrusos pisktával!

Az biztos, hogy ez egy igazi adu ász lesz a nyári melegben is, mert nem csak frissítő a savanykás íze, hanem sütést sem igényel!

Jól kihűtve pedig szinte azonnal elfogy!

Poharakba, vagy tálkákba adagolva friss citrommal díszítve, egy bár egyszerű, de mutatós desszert!

img_3285.jpg

Hozzávalók:

12 dkg piskóta tallér

2,5 dl tejföl

3-4 ek porcukor

1 citrom leve

2,5 dl habtejszín

img_3287.jpg

Elkészítés:

A habtejszínt jó kemény habbá verem, a többi hozzávalót pedig alaposan elkeverem. Aztán a citromos krémet a tejszínhabba forgatom.

Ezt a krémet piskótával egy tálba rétegezem és jól kihűtöm, legalább egy éjszakát pihenjen!

Kezdheted mindjárt dupla mennyiséggel, mert sokáig nem fog tartani!

Én a citrom reszelt héjával díszítem, de friss citrom szeletekkel is lehet.

img_3288.jpg