Citrus hab piskótával
Kezdjük a jó időt egy ilyen fantasztikusan könnyed, citrusos pisktával!
Az biztos, hogy ez egy igazi adu ász lesz a nyári melegben is, mert nem csak frissítő a savanykás íze, hanem sütést sem igényel!
Jól kihűtve pedig szinte azonnal elfogy!
Poharakba, vagy tálkákba adagolva friss citrommal díszítve, egy bár egyszerű, de mutatós desszert!
Hozzávalók:
12 dkg piskóta tallér
2,5 dl tejföl
3-4 ek porcukor
1 citrom leve
2,5 dl habtejszín
Elkészítés:
A habtejszínt jó kemény habbá verem, a többi hozzávalót pedig alaposan elkeverem. Aztán a citromos krémet a tejszínhabba forgatom.
Ezt a krémet piskótával egy tálba rétegezem és jól kihűtöm, legalább egy éjszakát pihenjen!
Kezdheted mindjárt dupla mennyiséggel, mert sokáig nem fog tartani!
Én a citrom reszelt héjával díszítem, de friss citrom szeletekkel is lehet.