Házi epres fagyi
Ugyan a kenyérhegyit a tésztáknak szenteltük, a Tiktokon nagyon mennek az egyszerű pár hozzávalós tarmalmak, így fogok hozni pár hasonlóan egyszerű kiegészítő receptet is.
Gondolom, egy finom fagyival nem sértek meg senkit :)
Itt van végre a jóidő, de a fagyi árak...Nyílván nem tudják olcsóbban és bizonyára az energia árak mellett az alapanyag költségek is az egekben, de lassan megfizethetetlen egy családi fagyizás...
Én rajongok a gyümölcsös joghurtos fagyikért, ezért most egy ilyen változatot hoztam.
Hozzávalók:
20 dkg fagyasztott eper (friss is tökéletes)
1-2 ek kristálycukor
1 ek keményítő
1,5 dl hideg víz
2-2,5 dl habtejszín
25-35 dkg dkg görög joghurt
porcukor ízlés szerint
Elkészítés:
Az epreket lecukroztam és durván egy dl vízzel feltettem őket egy kisebb edényben főni. Mikor jól átpuhultak a szemek, villával durvára törtem őket. Fél dl hideg vízben kikevertem a keményítőt és a forró eperpüréhez öntöttem. Kicsit összefőztem, majd jól kihűtöttem.
A habtejszínt kemény habbá vertem, ha nem habalap, csak natúr, akkor természetesen kell hozzá plusz cukor ízesítésnek.
A kemény habbá vert tejszínt egy műanyag tálba szedtem, adagokban kevertem hozzá a joghurtot és az eperpürét. Egészen addig, míg finom nem lesz. Ha úgy érzed kell még bele cukor, mehet bele porcukor, ezt mindenki tudja a saját ízlésére keverni.
Amikor kész az ízletes massza, akkor én a tetejére halmoztam eperpürét, hogy mutasson is és lefedve fagyasztottam.
Fogyasztás előtt kb 0,5 órával elő lehet venni, figyelni kell mennyire olvad, ha nem szereted a jeges állagot, akkor még tálkába szedés előtt ki is lehet keverni és úgy eltűnnek belőle a fagyos részek.
Ha pedig a Tiktokon is követnél, belinkelem ennek a receptnek a videós változatát, akkints az alábbi linkre:
Remélem elnyeri a tetszésedet és kipróbálod, ha igen, jelezz milyen lett! :)