Misszióm

A leírásban kint van a legfőbb hitvallásom, de ebben a kezdő posztben is összefoglalom a gondolataim.

Úgy érzem leginkább magamnak, de ha idetévedtél, akkor annak nagyon örülök!

A Covid alatt mi is elkezdtük a kenyér itthon sütését, mint sokan mások, de persze már jóval előtte is voltak szárnypróbálgatásaink.

Ennek eredménye lett egy olyan extra könnyű receptünk, amit bárki be tud illeszteni a napjaiba.

Ránk jellemző - itt a "Ránk" alatt értem a férjemet és magamat, mert bár főként én fogok itt kommunkiálni, ezt az oldalt, a Kenyérhegyi tartalmait együtt alakítjuk-, hogy nem szeretjük túlbonyolítani a dolgokat. 

Keressük és kutatjuk a legegyszerűbb megoldásokat, ami pepecs, ahhoz nekünk már hangulat kell. Nem mondom, hogy soha semmi nehezebb recept nem lesz, vagy nem csinálunk, de alapvetően a mai rohanó világban nem mindig érünk rá túlbonyolítani a dolgokat.

A könnyedség és egyszerűség mindenképpen jellemző ránk. És persze a jókedv is. Imádunk jókat enni, sokat nevetni és igyekszünk könnyedén megélni az életet.

A névválasztás azért van, mert a Kenyér-hegy mellett lakunk, és szerintem a legnagyobb érték a kenyérben és a pizzában van.

Tudom, hogy egy jó étel emléket állít, hogy ha ettél valahol, valakinél egy finomat, azt örökre az emlékedbe zárod! Hogy gyeremkkorunk ízei ott vannak bennünk és sejtszinten is emlékszünk rájuk. 

Ezeknek az ételeknek az elkészítése hagyományt jelent. Örökség nekünk és örökség az utókornak. Lehet, hogy gyors a világ és lehet, hogy változik sokminden, de egy nem. Elemi ösztön az étkezés, és az egymáshoz kapcsolódás, az elkülönülés divatjamúlt. 

Kapcsolódj hozzánk, vidd a receptjeink, kapcsolódj általa a családodhoz, a barátaidhoz és kelts életreszóló emlékeket, teremts tradíciót és hagyd örökül az utókornak a saját ízeid.

Alig várom, hogy megmutassam a receptjeim, és bízom benne, hogy érdeklődés is lesz rá.

Búcsúzóul mutatok is gyorsan egy kenyeret, ezt nem bírom megállni :)

img_2503.JPG