Habos ropogós gofri
Ki ne szeretné a gofrit? Max az, aki még nem evett... vagy aki esetleg nem evett jót!
Megmondom őszintén, a nehéz tésztás recepteket én sem szeretem, de ez egy ropogós, mégis habkönnyű gofri, ami bármekkora mennyiségben elfogy...
Ha nem, akkor meg lefagyasztható, 1-2 hétig jól eléáll a fagyóban. Utána hűtő íze lesz, de addig visszamelegítve a sütőjében, a leggyorsabb és legkedveltebb reggelije a kamaszomnak.
Amikor vendégek jönnek, ez az egyik adu ász a tersolyomban, mert friss, lehet közben beszélgetni és eddig soha, senki nem mondta, hogy nem kér :)
Íme a recepet:
Hozzávalók:
500 g búzaliszt
3 db tojás
100 g kristálycukor
1 db sütőpor
1 csipet só
1 db vaníliás cukor
600 ml víz
200 ml étolaj
Elkészítés:
A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük.
A liszthez adjuk az átszitált sütőport, csipet sót.
A tojássárgáját, vaníliáscukrot, és cukrot kihabosítjuk, majd kis adagokban hozzáadjuk a vizet és a sütőporos lisztet, majd az olajat.
Óvatosan hozzá forgatjuk a kemény habbá vert tojásfehérjét és süthetjük is!
Feltétek:
lekvár; tejszínhab; kakaópor; karamell öntet; csokiöntet és ezek mindenféle variációja.
Jó étvágyat hozzá!
A recept videós változatát itt találod: https://www.youtube.com/watch?v=IDWb1IzT06A
Hanganyagban pedig itt: https://soundcloud.com/user-707893690/ropogos-habos-gofri?utm_source=clipboard&utm_medium=text&utm_campaign=social_sharing
#waffel #gofri #tejszinhab #desszert #recept #tojás
#krups #kakaós #lekváros #tejszínhabosgofri #tejszínhabos
#cukor #vaniliascukor #süssotthon #finomság #nemdiétás