Habos ropogós gofri

Ki ne szeretné a gofrit? Max az, aki még nem evett... vagy aki esetleg nem evett jót!

Megmondom őszintén, a nehéz tésztás recepteket én sem szeretem, de ez egy ropogós, mégis habkönnyű gofri, ami bármekkora mennyiségben elfogy... 

img_2860.jpg

 

Ha nem, akkor meg lefagyasztható, 1-2 hétig jól eléáll a fagyóban. Utána hűtő íze lesz, de addig visszamelegítve a sütőjében, a leggyorsabb és legkedveltebb reggelije a kamaszomnak. 

Amikor vendégek jönnek, ez az egyik adu ász a tersolyomban, mert friss, lehet közben beszélgetni és eddig soha, senki nem mondta, hogy nem kér :)

Íme a recepet:

Hozzávalók:

500 g búzaliszt
3 db tojás
100 g kristálycukor
1 db sütőpor
1 csipet só
1 db vaníliás cukor
600 ml víz
200 ml étolaj

Elkészítés:

A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük.
A liszthez adjuk az átszitált sütőport, csipet sót.
A tojássárgáját, vaníliáscukrot, és cukrot kihabosítjuk, majd kis adagokban hozzáadjuk a vizet és a sütőporos lisztet, majd az olajat.
Óvatosan hozzá forgatjuk a kemény habbá vert tojásfehérjét és süthetjük is!

Feltétek:

lekvár; tejszínhab; kakaópor; karamell öntet; csokiöntet és ezek mindenféle variációja.

Jó étvágyat hozzá!

A recept videós változatát itt találod: https://www.youtube.com/watch?v=IDWb1IzT06A

Hanganyagban pedig itt: https://soundcloud.com/user-707893690/ropogos-habos-gofri?utm_source=clipboard&utm_medium=text&utm_campaign=social_sharing

 

#waffel #gofri #tejszinhab #desszert #recept #tojás

 #krups #kakaós #lekváros #tejszínhabosgofri #tejszínhabos 

#kitchenaid #liszt #tojás

 #cukor #vaniliascukor #süssotthon #finomság #nemdiétás