Egyszerű csokirolád

Hú, ez egy olyan recept, amivel nagyot lehet villantani és általában szinte minden hozzávaló akad itthon. 

Tehát, ha a fiúk valami édesre vágynak és már unom a palacsintát készíteni, akkor ezt bevetem.

Alapból kell hozzá tudni sütni piskótalapot, de ez sem túl bonyolult, ne riasszon el, ha esetleg nem vagy nagy piskóta guru.

Ami miatt nem nagy faxni, az az, hogy lap és nem kell nagyra nőnie, így nem is igazán tud összeesni és pillanatok alatt átsül.

img_3014.jpg

Én itt 4 tojásból készítettem egy lapot, amit sütőpapírral takart tepsire kentem, jobbára szögletesre próbáltam kenni, de nem vágtam derékszögre sülés után sem. Ha vendég jön, azért adok rá, hogy szép is legyen, de nekünk itthonra jó így. Kb fél, egy órát él meg egy ilyen tekercs, így nem bonyolítom... :)

Hozzávalók (piskóta):

4 tojás szétválasztva

4 ek kristálycukor

4 púpos ek liszt

csipet só

Elkészítés (piskóta):

A tojás sárgájához borítom a cukrot és addig verem, amíg ki nem világosodik. A fehérjét a csipet sóval kemény habbá verem. Amikor mindkettő kész, óvatosan a sárgához forgatom a fehérjét és apránként a lisztet is hozzá szitálom, bele forgatom. 

Alsó-felső sütésen 170 fokon pár max. 10 perc alatt aranybarnára sütöm. 

Ami fontos a piskóta kapcsán, hogy sütés után felfordítom és pici időt hagyok neki csak szusszanni, majd a papírt le is húzom az aljáról. Utána bevizezek egy konyharuhát, a piskótát ráteszem és feltekerem. Ez így szépen kihűl és engedi magát tekerni, nem fog törni.

Krém hozzávalók:

1 cs csokipuding

500 ml tej

3-5 ek porcukor

2,5 dl habtejszín (ha natúr, akkor + porcukor bele)

A pudingot kifőzöm, és kihűtöm, itt csak a felét használom, a másik felét poharakba töltöm és később megesszük.

A tejszínt kemény habbá verem és több részletben a kihűlt pudingba forgatom. 

Összeállítás:

A krém nagy részét a piskótára kenem, majd feltekerem, aztán a krémmel kívülről is bevonom. 

A tetejét 5 dkg étcokiból és 1 ek olajból készített csokimázzal locsolom.

Ki lehet hűteni, hogy minden megdermedjen, de frissen is isteni!